AI

Check Point Software introduceert Infinity Platform en Infinity AI Copilot

Om het groeiende wereldwijde tekort aan beveiligingsspecialisten aan te pakken

Infinity Platform

Check Point Software Technologies, leverancier van AI-gedreven, cloudgebaseerde cyberbeveiliging, introduceert het Infinity Platform en Infinity AI Copilot. Het geherdefinieerde Infinity Platform is ontworpen om de moderne uitdagingen van een zich voortdurend ontwikkelend dreigingslandschap aan te gaan, gesteund door AI-gedreven en cloudgebaseerde technologie. Infinity AI Copilot maakt gebruik van de convergentie van AI en cloudtechnologie om zo het groeiende wereldwijde tekort aan beveiligingsspecialisten aan te pakken door de efficiëntie en effectiviteit van beveiligingsteams te verbeteren.

Cyberbeveiliging is nog nooit zo uitdagend of urgent geweest. Ransomware steeg in 2023 met 90 procent en organisaties kregen het hele jaar door te maken met gemiddeld 60.000 cyberaanvallen. Daarnaast heeft cyberbeveiliging te maken met een aanzienlijk tekort aan talent: wereldwijd zijn er ongeveer vier miljoen vacatures. Deze kloof, in combinatie met de complexiteit van het beheer van een overvloed aan beveiligingstools, heeft een enorme druk gelegd op bedrijven en Chief Information Security Officers (CISO’s). Om deze uitdagingen aan te gaan, is het Check Point Infinity Platform ontworpen als een verenigde en allesomvattende beveiligingsoplossing.

Infinity Platform

Het Check Point Infinity Platform biedt een uitgebreide bescherming met realtime AI-gestuurde dreigingspreventie tegen alle aanvalsvectoren. Daarnaast bevat het platform unified security policy management voor gestroomlijnde operaties en geconsolideerde activiteiten. Als laatste garandeert het Infinity platform snelle informatie in realtime over bedreigingen via Infinity ThreatCloud AI, geïntegreerd met mogelijkheden voor automatisering en orkestratie. De oplossing creëert de flexibiliteit om een reeks beveiligingsarchitecturen te ondersteunen en is aanpasbaar aan elke IT-omgeving. De componenten omvatten Check Point Quantum, CloudGuard, Harmony en de Infinity Core Services.

De belangrijkste onderscheidende kenmerken van het Infinity Platform zijn:

  • AI-gestuurde preventie van bedreigingen: Door gebruik te maken van Infinity ThreatCloud AI met meer dan 50 AI-engines, biedt het platform toonaangevende realtime bedreigingspreventie, waaronder Zero Day- en Zero Phishing-aanvallen, waarmee jaarlijks meer dan 3 miljard aanvallen worden voorkomen, wat neerkomt op 99,8 procent van alle malware en phishing die zo geblokkeerd wordt.
  •  Dreigingspreventie via de cloud: Het platform levert cloudgebaseerde beveiligingsinformatie over datacenters, netwerken, endpoints, mobiel en IoT, met een geautomatiseerd reactiesysteem voor bedreigingen. De realtime informatie over bedreigingen vanuit de hele wereld wordt in minder dan 2 seconden gedeeld. Infinity Playblocks en Infinity XDR orkestreren een reeks vooraf gedefinieerde preventieve acties.
  • Samenwerkende Infinity-beveiligingsoperaties: Het platform legt de nadruk op preventie-gerichte beveiligingsoperaties met gebundeld beheer en biedt een volledig overzicht van bedreigingen in het netwerk, de cloud, IoT, endpoints en mobiel. Dit wordt bereikt via een schaalbaar, elastisch en cloudgebaseerd platform, dat zorgt voor efficiënt en uitgebreid beveiligingsbeheer en -operaties.

Infinity AI Copilot

Op basis van 30 jaar end-to-end informatie over cyberbeveiliging biedt Infinity AI Copilot een krachtige bondgenoot voor beveiligingsteams. Met de kracht van generatieve AI (GenAI) werkt Infinity AI Copilot als een administratieve en analytische assistent, die complexe beveiligingstaken automatiseert en proactieve oplossingen biedt voor cyberbedreigingen. Het vermindert de tijd die nodig is voor routinetaken aanzienlijk, zodat beveiligingsteams zich kunnen richten op strategische innovatie. En het integreert naadloos in het Check Point Infinity Platform, waardoor een uniforme beveiligingservaring wordt geboden van endpoint tot netwerk tot cloud en daarbuiten.

De belangrijkste mogelijkheden AI Copilot:

  • Beveiligingsbeheer versnellen: Infinity AI Copilot bespaart tot 90 procent van de tijd die nodig is voor administratieve beveiligingstaken, waaronder event analyse, implementatie en probleemoplossing. Beveiligingsprofessionals kunnen dankzij de bespaarde tijd meer tijd besteden aan strategische innovatie.
  • Beveiligingsbeleid beheren en implementeren: beheer, wijzig en implementeer automatisch toegangsregels en beveiligingscontroles, specifiek voor het beleid van elke klant.
  • Incidentbestrijding en -respons verbeteren: AI inzetten bij het opsporen, analyseren en oplossen van bedreigingen.
  • Alle oplossingen en omgevingen overzien: AI Copilot overziet alle producten binnen het gehele Check Point Infinity Platform – van netwerk tot cloud tot workspace – waardoor het een echte uitgebreide assistent wordt.
  • Eenvoudige natuurlijke taalverwerking: Interactie met Infinity AI Copilot GenAI is net zo natuurlijk als een gesprek met een mens. Het begrijpt en reageert via chat in elke taal, waardoor het voor gebruikers makkelijker wordt om te communiceren en taken uit te voeren.

Infinity AI Copilot is momenteel beschikbaar in preview en zal naar verwachting in het tweede kwartaal volledig worden gelanceerd. Toekomstige ontwikkelingen zijn onder andere proactieve assistentie en autonoom beleidsbeheer.

“Het inzetten van AI om betere beveiligingsresultaten te behalen is top of mind voor CISO’s, omdat ze zowel het groeiende bedreigingslandschap als het tekort aan cybersecuritytalent aanpakken. Bij het selecteren van een AI-gebaseerde cyberbeveiligingsoplossing zijn CISO’s op zoek naar rendement op hun investering door middel van verhoogde productiviteit en betere effectiviteit,” zegt Frank Dickson, Group Vice President, Security & Trust bij IDC. “Door middel van AI en automatisering kan Check Point Infinity AI Copilot betere cyberbeveiligingsresultaten leveren. Het vermindert de tijd die nodig is voor taken van beveiligingsbeheerders, zoals eventanalyse en probleemoplossing, terwijl het ook betere beveiliging levert door middel van geoptimaliseerd beveiligingsbeleid, threat hunting, mitigatie en remediëring.”

Vorig bericht Een bedrijf failliet in eerst helft maart in Drenthe
Volgend artikel Subsidie voor het verduurzamen van het boerenbedrijf in Drenthe

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijDrenthe