Bouw

MN Dutch Real Estate en BAM Wonen verduurzamen 38 huurwoningen in Eelde-Paterswolde

MN Dutch Real Estate (MN DRE) en BAM Wonen starten met het verduurzamen van 38 huurwoningen aan de Veenstukken en Vermeerweg in Eelde-Paterswolde.

eelde-paterswolde.

Bronvermelding: bam

waarbij MN DRE en BAM Wonen 906 huurwoningen die in eigendom zijn van Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT), verduurzamen van energielabel C of D naar label A++. BAM Wonen past haar innovatieve en rendabele verduurzamingsaanpak toe om slim en efficiënt het gas- en elektraverbruik van de woningen te reduceren. 

De werkzaamheden vinden plaats in bewoonde staat en vergen bewonersinstemming. In Eelde-Paterswolde heeft meer dan 78 procent van de huishoudens ingestemd met de verduurzaming. De oplevering staat gepland voor begin 2024.

woningen in Eelde-Paterswold

De woningen in Eelde-Paterswolde dateren uit 1983. Met betere isolatie en ventilatie reduceert het gasverbruik met 37.230 m3 per jaar en daalt de CO2-uitstoot met 55.800 kilogram per jaar. Nieuwe zonnepanelen zorgen voor 86.000 kWh aan stroom per jaar. Voor bewoners ontstaat hierdoor meer wooncomfort en een lager energieverbruik. BAM Wonen past nieuwe kunststof kozijnen toe en plaatst geïsoleerde draairamen en voor- en achterdeuren met HR++-glas. In de kruipruimte wordt bodemisolatie aangebracht. De woningen krijgen een hybride warmtepomp en een nieuw CO2-gestuurd ventilatiesysteem. Gelijktijdig met de verduurzaming vindt waar nodig voegwerkherstel plaats. Tot slot worden de daken van de bergingen voorzien van sedum.

BAM Wonen heeft met drones en smartphones de woningen ingescand voor een vlot verloop van het project. De scans leveren 3D-modellen op van het exterieur en interieur. Daarmee versnelt de planvorming, voorbereiding en realisatie van verduurzamingsprojecten. Dit is onderdeel van de BAM-strategie ‘Building a sustainable tomorrow’, waarin duurzaamheid, digitalisering en industrialisering centraal staan.

Over BAM Wonen en verduurzaming bestaande woningvoorraad

BAM Wonen heeft voor dit jaar tot dusver de renovatie en verduurzaming van 1.800 woningen in voorbereiding, uitvoering en/of gerealiseerd. BAM is daarnaast koploper in het realiseren van de nul-op-de-meter (NOM)-woning met meer dan 2.500 NOM-woningen in voorbereiding, uitvoering of gerealiseerd. BAM heeft hiervoor als eerste bouwer in Nederland het volledige NOM-keur ontvangen.

Vorig bericht Manter International BV dé Drentse Onderneming van 2023
Volgend artikel Genomineerden bekend voor Hét compliment van Drenthe 2022

Nu op WijDrenthe