HR

Rabobank wint NVP HR-Proffie 2023

Vakjury van NVP HR-Proffie heeft donderdag 30 november 2023 winnaar bekend gemaakt van HR-prijs

Rabobank, winnaar NVP HR-Proffie 2023, dé prijs voor beste HR-beleid

AMSTERDAM,
De vakjury van de NVP HR-Proffie heeft donderdag 30 november 2023 Rabobank uitgeroepen tot winnaar van deze prestigieuze HR-prijs. Rabobank mocht de NVP HR-Proffie in ontvangst nemen omdat zij met innovatief HR beleid heeft bewezen succesvol te zijn.

Dit jaar heeft de deskundige vakjury gekeken naar hoe organisaties zich op het gebied van Diversiteit & Inclusie voortdurend weten aan te passen aan de uitdagingen van vandaag en morgen.

De jury was onder de indruk van het HR beleid van Rabobank:

Diversiteit en inclusie zijn van cruciaal belang voor organisaties in de moderne zakelijke omgeving. Het kan leiden tot meer innovatie, betere besluitvorming, verbeterde klantrelaties, hogere werknemersbetrokkenheid, hogere winstgevendheid, het aantrekken en behouden van talent en het vervullen van de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de organisatie. Rabobank heeft deze waarde van D&I goed begrepen en heeft dit geïntegreerd in haar bedrijfsstrategie en HR beleid.

De Rabobank heeft haar HR strategie gewijzigd van ‘great place to work’ naar ‘great place to be’. Daarbinnen heeft de organisatie een duidelijke visie op diversiteit en inclusie. Deze visie is vertaald naar een strategie gericht op structurele en gedragsmatige inclusie. Rabobank heeft verschillende initiatieven en acties genomen om deze strategie succesvol te maken. Zo is het HR domein geherstructureerd om diversiteit en inclusie overal op te nemen en heeft het een aparte strategie voor D&I opgezet. Daarbij is er een diversity board samengesteld waarin global leiders en medewerkers zitten die het voortouw nemen in dit beleid. Ook is de Inclusieve Support Desk opgericht waar medewerkers met een mentale of fysieke uitdaging terecht kunnen ter ondersteuning. Bovendien heeft de organisatie verschillende KPI’s vastgesteld om haar diversiteitsdoelen te bereiken en heeft het diversiteits-KPI’s uitgebreid naar het managementniveau.

De Rabobank heeft ook aangetoond dat het doet wat het zegt. De organisatie heeft verschillende praktische voorbeelden gegeven die haar toewijding aan diversiteit en inclusie en haar inspanningen om een inclusieve werkplek te creëren, laten zien. De organisatie hecht ook veel waarde aan transparantie en deelt de resultaten van haar diversiteitsbeleid met haar medewerkers.

De andere twee genomineerden waren Lidl en Visma Connect.

Eerdere winnaars

De HR Proffie wordt sinds 2004 uitgereikt door een vakjury die bestaat uit vooraanstaande Nederlandse HR-professionals. Eerder al werden o.a. GVB, Booking.com, Young Capital, Vanderlande en a.s.r. onderscheiden met deze prijs voor het beste HR beleid. Meer informatie over de HR Proffie is te vinden op www.hrproffie.nl/

Partners

De HR Proffie is een initiatief van NVP Netwerk voor HR-Professionals. Berenschot, SkillsTown en Human Capital Group zijn partners van de NVP HR-Proffie 2023.

Vorig bericht Zaterdag 9 december N34 dicht tussen Klijndijk en Exloo
Volgend artikel Uitnodiging informatiebijeenkomst schetsontwerp nieuwe rotonde in N372 bij Roden

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijDrenthe